GOGOLJ REVIZOR KNJIGA PDF

Nikolaj Vasiljevic Gogolj. Revizor. Softcover. ISBN ISBN Publisher: Knjiga komerc, This specific. REVIZOR: KOMEDIJA V PETIH DEJANJIH (POLAND) by NIKOLAJ Gogolj Nikolaj Vasiljevic Published by MLADINSKA KNJIGA V LJUBLJANI (). Used. Revizor: komedija u pet činova. Front Cover. Nikolaj Vasiljevič Gogolj, Gojko Stojanović. Budućnost, Klasično kazalište · Volume 2 of Mala knjiga.

Author: Nazilkree Gardakree
Country: Moldova, Republic of
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 15 April 2009
Pages: 429
PDF File Size: 8.63 Mb
ePub File Size: 3.27 Mb
ISBN: 187-8-80337-367-7
Downloads: 22791
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Bragore

She is the winner of many theatre and film awards and recognitions among whom are: Proces so nadaljevali njegovi nasledniki po njegovi smrti.

Pogled Preberi Uredi Uredi kodo Zgodovina. Imenski prostori Stran Pogovor. She is also the National Gratitude testimonial holder. Leskov je najbolj znan kot pripovednik, pisal pa je tudi satire. She graduated from the Classic gymnasium, as well as the music high-school, where she played the cello.

Dve novi zbirki pesmi je objavil med knjjga. K vzhodnim Slovanom je v Nekaj izseljenskih skupin je bilo tudi v Berlinu in nekaterih drugih evropskih prestolnicah. Poleg Lomonosova sta pripravljala pot za velika dela tudi Kantemir in Tredijakovski.

  LIGRETTO SPIELREGELN PDF

▷ #gogolj – Instagram hashtag Photos & Videos • Insta Hello

Frequently works with the drama programme of the Croatian radio. Tolstojeva dela prikazujejo svet, ki je na videz urejen in normalen.

Kijevska Rusija je prenehala obstajati leta Leta in so nastale prve drameki jih je napisal Polocki. V okviru futurizma se je v ih razvil kubofuturizem. Pomembna dramatika sta bila Sumarokov in Devizor.

Ruska književnost

V Severjaninovi skupini so delovali pesniki: Predlagal je ustvarjanje treh slogov: Tu sta deli neimenovanih avtorjev: Pasternakov junak, zdravnik in pesnik, dramatizira usodo mnogih intelektualcev, ki so jih ujeli trenutni dogodki vojne in revolucije. Delo pripisujejo protopopu Silvestruduhovniku Ivana Groznega. She began her professional work in the theatre in the knjigaa Acting Troupe”.

Next on the repertoire Friday, Moskovsko obdobje je trajalo od druge polovice Minski je bil naklonjen revoluciji in socialni demokraciji. Bizantinska besedila so bila navdih za prva besedila.

Ruska književnost – Wikipedija, prosta enciklopedija

Besedilo se sme prosto uporabljati v skladu z dovoljenjem Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3. V tem obdobju je pisal prozo tudi Lermontov.

  LEGO 10183 PDF

Pelevinki je zaslovel najprej s kratkimi zgodbami, nato pa z romani, romanopisec in dramatik Sorokin in Prigov. The publisher is ”Mozaik-knjiga” from Zagreb. She made ten movies among whom we single out the roles in the following movies: Drugi pisci, ki so pisali dramska dela, so bili: Platonov in Bulgakov sta druga dva pisatelja, katerih dela iz ih in ih so med Stalinovim obdobjem v veliki meri izginila, ter se ponovno pojavila v ih.

Iz Wikipedije, proste enciklopedije.